برخلاف امکانات بالقوه و تولید قابل ملاحظه محصولات کشاورزی سالانه مقدار زیادی از این محصولات به صورت پسماند به صورت غیر اصولی و به دور از ملاحظات زیست محیطی، رها یا دفن میشوند. این پسماندها سالیانه هزینه زیادی را به خود اختصاص میدهد. بخش زیادی از محصولات کشاورزی در فاصله بین مراحل کاشت تا برداشت از چرخه تولید خارج میشوند به طوری که به طور متوسط 35 درصد از محصولات کشاروزی در ایران و در مراحل گوناگون ضایع میشوند و این مقدار غذای 15تا 20 میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل میدهد.
با استفاده از روشهای مدیریت پسماند میتوان تا حد قابل توجهی از تولید این پسماندها جلوگیری و از آنها استفاده اصولی کرد. در ادامه به چند روش که به تولید کمتر پسماند و استفاده بهینه از آنها منجر میشود پرداخته میشود:
ادامه مطلب را از اینجا بخوانید.